PUTUJSVETOM.com – Obiđite svet sa nama!

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Andrea
    Participant

Tura avgust Kenija Wildlife sa agencijom Globetracker Adventures 🇰🇪🐆❤️

Bilo je dosta pitanja i nedoumica, a i sama sam tražila, pa da olakšam ako se neko još dvoumi. Iskreno, ne mogu dovoljno da nahvalim organizaciju i logistiku na terenu. Sve je bilo ispoštovano, nigde se nije kasnilo niti je bilo problema.

Ogroman plus je što su svi izleti uključeni u cenu putovanja, kako piše i na sajtu. Ako ste umorni, slobodno možete ostati da se odmarate u hotelu.

Jedino restoran Carnivore doplaćujete tamo, ali ga možete i preskočiti, nećete ništa propustiti 😅.

Vodič nam je bio odličan, menjao nam novac, išao u apoteku po potrebi, cenkao se sa svima za suvenire – stvarno svaka čast za angažman.
    Prošli smo Nairobi, Nakuru, Naivašu, Masai selo, Diani beach. Na safariju ste ukupno 3 dana, od toga jedno jutro na pešačkom safariju – to je baš poseban doživljaj. U Nairobiju hranite žirafe, gledate nacionalne plesove u Bomasu, idete u nacionalni muzej… Safari u Masai Mari je jednostavno neopisiv, ima dovoljno slika 😂. Za Big Five nam je falio samo leopard.

Iskreno, dvoumila sam se da li da idem na Diani, resort nije moj stil putovanja, ali i tamo imate super izlete nezavisno od Globetrack-a i možete dane provesti aktivno. Ronjenje bocama, izlet na Waikiki, super jeftine masaže, kafić gde se hrane baby bushes… čak preporuka da produžite dva dana odmora 😂. Nemojte preskočiti večeru u Ali Barbour restoranu, pećina stara 150 000 godina. Ima neki minimum spend kao uslov, meni imaju na sajtu pa možete videti cene. Obavezno rezervišite bar 3 dana ranije – poseban je ugođaj 👌🏼. Fina vina Južne Afrike, Francuske…
    Praktične stvari:

Sigurnost: nema potrebe za panikom, dok ste u grupi. Ja sam putovala sama i osećala sam se sigurno. Ne izlazite sami iz hotela i ne tipkajte po telefonu u gužvi na ulici – to su dva saveta koja ćete odmah dobiti po dolasku. Iako sam izlazila i sama na Diani, ali to je stvarno turističko mesto.

Zdravlje: vakcina za žutu groznicu nije obavezna, preporučuje se za Keniju. Komaraca baš i nema, jedan manji sprej je dovoljan. Na Zavodu su mi rekli da ako dobijem malariju na ovim lokacijama da sam baš srećnik 😂.
    Malarone u grupi niko nije uzimao 😅. Probiotike možete uzimati, ali jedete na sigurnim i čistim mestima – niko se nije otrovao.

Novac: nosite dolare ne starije od 2009, koje ćete tamo menjati u šilinge. Oslanjajte se na gotovinu, karticom možete plaćati račun u hotelu i u par prodavnica. Kenija baš i nije jeftina, cene su slične našima. Ipak, ne treba vam neki veliki budžet, imate sve obroke uključene kad krenete na safari. Ostavite napojnice – njima to puno znači, prosečna plata je 150 dolara. Pogotovo vozačima i slično.

Odeća: ponesite jaknu i deblji duks + maramu za safari, kreće se u 6 ujutru, po mraku, otvorenog krova i baš bude hladno. Kasnije je za kratki rukav.

Transport: najviše vožnje je iz Masai sela do Nairobija – oko 5 sati.

Obavezno doplatite avionske karte do Diani beach, povratna je oko 100 dolara kad rezervišete na vreme. U protivnom vozite se oko dva sata do Mombase pa još 5 sati vozom – gubite dan u resortu.

Adapter: za struju UK.

Viza: lako se dobija preko linka koji vam agencija pošalje, 35$ – stigne vam na mail, odštampate i to je to.
    Što se tiče same agencije – na terenu su besprekorni, ali komunikacija preko mejla im šteka i to su se svi u grupi žalili. Navodno dobiju 1000 mejlova na dan, pa znaju da zvuče neprijateljski, ali to vam ne bi trebao biti problem. Svakako će vas vodič dodati u WhatsApp grupu nedelju dana pre puta gde ćete dobiti detaljne informacije.

Iako nisam sklona agencijama uopšte i volim samostalnu organizaciju i maksimalno iskorišćen put, Kenija nije takva zemlja 😂. Ni logistički ni finansijski ne bi ispalo povoljnije ni bolje.

S nama je u grupi bilo dete od 8 godina, tako da fizički stvarno nije zahtevno putovanje. 🙂

Ne znam ko nas je slagao da na safari treba ići jednom u životu – ja bih se vraćala svako leto

• This topic was modified 5 days, 1 hour ago by Andrea.
    • This topic was modified 5 days, 1 hour ago by Lazar Radovanovic.
Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.